منتدى الشنطي
سيغلق هذا المنتدى بسبب قانون الجرائم الاردني
حيث دخل حيز التنفيذ اعتبارا من 12/9/2023
ارجو ان تكونوا قد استفدتم من بعض المعلومات المدرجة
منتدى الشنطي
سيغلق هذا المنتدى بسبب قانون الجرائم الاردني
حيث دخل حيز التنفيذ اعتبارا من 12/9/2023
ارجو ان تكونوا قد استفدتم من بعض المعلومات المدرجة

منتدى الشنطي

ابراهيم محمد نمر يوسف يحيى الاغا الشنطي
 
الرئيسيةالرئيسية  البوابةالبوابة  الأحداثالأحداث  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخول  

 

 البرازق الشامية بالسمسم

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ابراهيم الشنطي
Admin
ابراهيم الشنطي


عدد المساهمات : 70285
تاريخ التسجيل : 28/01/2013
العمر : 77
الموقع : الاردن

البرازق الشامية بالسمسم Empty
مُساهمةموضوع: البرازق الشامية بالسمسم   البرازق الشامية بالسمسم Emptyالأربعاء 23 يوليو 2014, 10:45 pm

المكونات:
2 كوب دقيق
كوب سمنة سايحة
بيضة كبيرة
كوب الا ربع سكر بودرة
نصف ملعقة صغيرة فانيليا سايلة وممكن استبدالها بماء زهر
ملعقة صغيرة بيكنج بودر
ملعقة صغيرة محلب مطحون(والمحلب بذور نبات شجرى بيعطى للحلويات والمعمول نكهة خاصة وبيتباع عند العطار)
بيضة مخفوقة وفانيليا لدهان الوجه
سمسم محمص
الطريقة:
فى اناء هنحط السكر البودرة والبيضة والمحلب المطحون
البرازق الشامية بالسمسم 117
ونضربهم بالمضرب السلك
البرازق الشامية بالسمسم 217
ونضيفلهم السمنة السايحة ونضربهم تانى بالمضرب السلك (الويسك) لغاية مايمتزجوا
البرازق الشامية بالسمسم 317
ونضيفلهم الدقيق المنخول والبيكنج بودر
البرازق الشامية بالسمسم 417
ونقلب المكونات بمعلقة او بايدينا لغاية ماتتكون عندنا عجينة والبرازق المفروض متتعجنش كتير عشان كده بنقلب بالمضرب السلك مش المضرب الكهربائى
وفيه ناس مش بيضيفوا بيض للمكونات بس انا سألت شيف حلويات سورى قال ان البرازق لازم يتحطلها بيض
البرازق الشامية بالسمسم 518
هنبدأ نشكل العجينة
ففكرت انى اخد جزء من العجينة واضغط عليها بظهر الكوباية عشان اسهل على نفسى الموضوع
البرازق الشامية بالسمسم 617
واضغط عليها بايدى عشان ارفعها لأنها كل ماكانت رفيعة بقت احلى
البرازق الشامية بالسمسم 717
ونقطعها بقطاعة الدايرة
البرازق الشامية بالسمسم 815
ونشيل الزيادات عشان الاشكال تبقى منتظمة
البرازق الشامية بالسمسم 916
وندهن وشها بالبيض والفانيليا ونحط على وشها السمسم المحمص
البرازق الشامية بالسمسم 1015
وفيه ناس بتحط فى ظهر البرازق فستق ده اساسى فى الشام اللى هى بلد البرازق
هنخبزها فى فرن حرارته هادية ونطلعها لما وشها يحمر وهى مش بتاخد وقت طويل فى الفرن
وده شكلها بعد ماطلعت من الفرن
البرازق الشامية بالسمسم 1114
البرازق الشامية بالسمسم 1213
البرازق الشامية بالسمسم 1313
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://shanti.jordanforum.net
 
البرازق الشامية بالسمسم
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» الذرة الشامية
» جولة أثرية في بعض البلاد الشامية
» الحرب التالية في الشرق الأوسط مع اسرائيل.. وقائية اجهاضية.. والبلاد الشامية ساحتها الاولى..

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى الشنطي :: الصحة والغذاء :: مطبخك-
انتقل الى: