منتدى الشنطي
سيغلق هذا المنتدى بسبب قانون الجرائم الاردني
حيث دخل حيز التنفيذ اعتبارا من 12/9/2023
ارجو ان تكونوا قد استفدتم من بعض المعلومات المدرجة
منتدى الشنطي
سيغلق هذا المنتدى بسبب قانون الجرائم الاردني
حيث دخل حيز التنفيذ اعتبارا من 12/9/2023
ارجو ان تكونوا قد استفدتم من بعض المعلومات المدرجة

منتدى الشنطي

ابراهيم محمد نمر يوسف يحيى الاغا الشنطي
 
الرئيسيةالرئيسية  البوابةالبوابة  الأحداثالأحداث  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخول  

 

 معمول السميد بالعجمية

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ابراهيم الشنطي
Admin
ابراهيم الشنطي


عدد المساهمات : 75874
تاريخ التسجيل : 28/01/2013
العمر : 78
الموقع : الاردن

معمول السميد بالعجمية Empty
مُساهمةموضوع: معمول السميد بالعجمية   معمول السميد بالعجمية Emptyالأربعاء 23 يوليو 2014 - 22:52

مكونات المعمول:
3 ونصف كوب دقيق
2 كوب دقيق سميد
كوب ونصف سمنة بلدى
كوب حليب بودرة
كوب ماء دافىء
2 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
2 ملعقة كبيرة سكر
ملعقة صغيرة محلب مطحون(المحلب بذور نبات شجرى بيعطى الحلويات والمعمول نكهة خاصة)
ملعقة صغيرة ماء زهر
مكونات العجمية:
كوب الا ربع عسل نحل
2 ملعقة كبيرة دقيق
2 ملعقة كبيرة سمنة
3 ملعقة كبيرة سمسم محمص
الطريقة:
فى اناء هنحط الدقيق الابيض ودقيق السميد مع بعض
معمول السميد بالعجمية 120
ونخلطهم
معمول السميد بالعجمية 220
ونسيح السمنة من غير ماتقدح وننزلها عليهم
معمول السميد بالعجمية 320
ونقلبهم مع بعض كويس ونسيبهم ساعتين يرتاحوا فى مكان دافى
معمول السميد بالعجمية 420
ونضيفلهم السكر والحليب البودرة والمحلب والبيكنج بودر
معمول السميد بالعجمية 720
وده شكل المحلب قبل مانطحنه
معمول السميد بالعجمية 521
وده بعد ماطحناه
معمول السميد بالعجمية 620
ونقلب الخليط مع بعض
معمول السميد بالعجمية 818
ونضيفله الميه الدافية وماء الزهر
معمول السميد بالعجمية 919
ونقلبهم كويس لغاية ماتتكون عجينة
معمول السميد بالعجمية 1018
ونسيب العجينة لغاية مانجهز حشوة العجمية
وفيه ناس بتعمل المعمول بخميرة بالخميرة ينفع وبالبيكنج بودر ينفع بس انا جربت الاتنين ولقيت ان اللى بالبيكنج بودر احلى
هنجهز العجمية فى كسرولة هنحط السمنة والدقيق
معمول السميد بالعجمية 1117
ونقلبهم على نار هادية من غير مانحمصهم
معمول السميد بالعجمية 1216
واول مايمتزجوا ننزل عليهم عسل النحل
معمول السميد بالعجمية 1316
ونقلبهم كويس
معمول السميد بالعجمية 1415
ونسيبهم يغلوا
معمول السميد بالعجمية 1514
معمول السميد بالعجمية 1613
والنار شغالة هنحط السمسم المحمص
معمول السميد بالعجمية 1711
ونقلب السمسم معاهم ونطفى النار
معمول السميد بالعجمية 1812
ونسيبها تبرد وده شكلها بعد مابردت
معمول السميد بالعجمية 1912
ونعملها كور صغيرة عشان نجهزها للحشو
معمول السميد بالعجمية 2011
ولو حسينا انها هتسيح عشان احنا فى صيف هنحطها فى التلاجة
تااااااااااااااااااابعونى

وان لقينا العجمية بتلصق فى ايدينا نحط شوية زيت فى ايدينا
هنبدأ نحشى المعمول هناخد قطعة من عجينة المعمول ونكورها
معمول السميد بالعجمية 2111
ونعمل وسطها حفرة
معمول السميد بالعجمية 2212
ونحط فيها كورة من كور العجمية اللى جهزناها
معمول السميد بالعجمية 2312
ونقفل عليها كويس
معمول السميد بالعجمية 2412
ونحضر مكابس المعمول اللى هنشتغل بيها
معمول السميد بالعجمية 2511
نحط المعمول جواها ونضغط عليها
معمول السميد بالعجمية 2611
وننزل المعمول من المكبس برفق فى صينية مدهونة
معمول السميد بالعجمية 2711
ونرص المعمول فى الصينية
معمول السميد بالعجمية 14057707671220
هنخبزه فى فرن حرارته عالية ونطلعه لما وشه يحمر ويستوى

وده شكله بعد ماطلع من الفرن
معمول السميد بالعجمية 2911
معمول السميد بالعجمية 3011
معمول السميد بالعجمية 3111
وده شكل حشوة العجمية جوة المعمول
معمول السميد بالعجمية 3211
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://shanti.jordanforum.net
 
معمول السميد بالعجمية
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى الشنطي :: الصحة والغذاء :: مطبخك-
انتقل الى: