منتدى الشنطي
سيغلق هذا المنتدى بسبب قانون الجرائم الاردني
حيث دخل حيز التنفيذ اعتبارا من 12/9/2023
ارجو ان تكونوا قد استفدتم من بعض المعلومات المدرجة
منتدى الشنطي
سيغلق هذا المنتدى بسبب قانون الجرائم الاردني
حيث دخل حيز التنفيذ اعتبارا من 12/9/2023
ارجو ان تكونوا قد استفدتم من بعض المعلومات المدرجة

منتدى الشنطي

ابراهيم محمد نمر يوسف يحيى الاغا الشنطي
 
الرئيسيةالرئيسية  البوابةالبوابة  الأحداثالأحداث  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخول  

 

 البوظة العربية (الدمشقية) من مطبخ الشيف مونى بالصور

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ابراهيم الشنطي
Admin
ابراهيم الشنطي


عدد المساهمات : 75802
تاريخ التسجيل : 28/01/2013
العمر : 78
الموقع : الاردن

البوظة العربية (الدمشقية) من مطبخ الشيف مونى بالصور Empty
مُساهمةموضوع: البوظة العربية (الدمشقية) من مطبخ الشيف مونى بالصور   البوظة العربية (الدمشقية) من مطبخ الشيف مونى بالصور Emptyالثلاثاء 17 يونيو 2014, 5:10 pm

البوظة العربية والبوظة العربية تاريخها بيعود لمدينة دمشق وهى اختراع سورى من سنة 1895 واللى اكتشفها وقتها شخص اسمه محمد حمدى بكداش واولاده واحفاده ورثوا منه المهنة والمحل بتاعهم اسمه بكداش وموجود لغاية دلوقتى فى دمشق فى منطقة سوق الحميدية وان شاء الله قريب ترجع سوريا زى الاول واحسن ونروح ناكل البوظة هناك على اصولها




مش هطول عليكم بس حبيت اقولكم نبذة مختصرة عن تاريخ البوظة (وطبعا النبذة دى لغير السوريين لأنهم اكيد عارفين اكتر منى)

المكونات:

لتر حليب

كوب وربع سكر

ملعقة صغيرة مستكة مطحونة

ربع كوب سحلب(خام مش مضاف ليه اى مكسرات)

2 ملعقة صغيرة ماء ورد

كوب فستق مجروش

الطريقة:

هنحط كوبايتين من الحليب والسكر فى كسرولة

البوظة العربية (الدمشقية) من مطبخ الشيف مونى بالصور 113

ومعاهم المستكة المطحونة ونحركهم ونحطهم على نار هادية لغاية مايغلوا




البوظة العربية (الدمشقية) من مطبخ الشيف مونى بالصور 313

وده شكل المستكة قبل مانطحنها

البوظة العربية (الدمشقية) من مطبخ الشيف مونى بالصور 213

وبعد مايغلى الحليب والسكر هناخد منهم ربع كوب وندوب فيه السحلب وافضل نوع سحلب هو التركى بس بقية الانواع بردو تنفع انا عن نفسى استخدمت سحلب عادى

البوظة العربية (الدمشقية) من مطبخ الشيف مونى بالصور 413

ونقلبهم لغاية مايدوب السحلب ونضيفهم على الحليب البارد والسحلب ده هو اساس البوظة العربية لأنه هو اللى بيخليها فيها مطاطية

البوظة العربية (الدمشقية) من مطبخ الشيف مونى بالصور 514

ونحركهم لمدة دقيقة لغاية ماتتكون عندى رغوة ونضيفهم للحليب اللى غليناه فى الكسرولة

البوظة العربية (الدمشقية) من مطبخ الشيف مونى بالصور 613

ونشغل عليهم النار ونفضل نقلبهم على نار هادية لغاية مايغلى ويغلظ قوامه ونضيفله ماء الورد(ممكن نستخدم ماء ورد وماء زهر حسب رغبتكم) ونعلى النار لغاية مايغلى مرة تانيه ولما نطفى النار عليه نصفيه عشان نضمن ان مفيش اى كلاكيع ونحطه فى علبة محكمة الغلق

البوظة العربية (الدمشقية) من مطبخ الشيف مونى بالصور 714

ونضيفله الفستق المجروش وطبعا من اساسيات البوظة العربية الفستق الحلبى بس هو مش متوفر عندى فاستخدمت فستق امريكى

البوظة العربية (الدمشقية) من مطبخ الشيف مونى بالصور 812

ونقلبهم

البوظة العربية (الدمشقية) من مطبخ الشيف مونى بالصور 913

ونحطها فى الفريزر ونقلبها كل 5 ساعات عشان متكونش كتل تلجية وانا معنديش ماكينة الايس كريم لو عندكم هتحطوا البوظة فى التلاجة العادية وبعدين هتحطوها فى الماكينة لمدة ساعة ونص تقريبا والماكينة هتخلى البوظة تمط اكتر

قدمتها تانى يوم وطبعا مش محتاجة لأى تزيين

البوظة العربية (الدمشقية) من مطبخ الشيف مونى بالصور 1012

البوظة العربية (الدمشقية) من مطبخ الشيف مونى بالصور 1112

بصراحة طعمها اكثر من رائع وعجبتهم جدا فى البيت بس اكيد مش زى البوظة الاصلية بتاعة بكداش بس بنحاول لغاية ماناكلها فى دمشق ان شاء الله
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://shanti.jordanforum.net
 
البوظة العربية (الدمشقية) من مطبخ الشيف مونى بالصور
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» قطايف سورية بالقشطة من مطبخ الشيف مونى بالصور
» اطباق منال العالم كتاب طبخات مطبخ الشيف منال العالم
» فن الزخارف الدمشقية يجد موطئ قدم في الأردن (فيديو)
» طريقة عمل البوظة
»  من الفريكة والزعتر إلى البوظة والعسل.. كيف نُعمّر بلادنا بدعم المُنتجات الشعبية؟

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى الشنطي :: الصحة والغذاء :: مطبخك-
انتقل الى: